- שם מחבר/מחברת/עורך/עורכת: חגי משגב, שלמה בונימוביץ, אורן טל, עמיחי מזר, אברהם פאוסט, חיה כץ
- תחום: מדעי הרוח
- נושא: היסטוריה
- שם הקורס: מבוא לארכיאולוגיה של ארץ-ישראל
- מספר הקורס: 10140
- מספר עמודים: 484
- מק"ט: 101402022
- שם הספר בלועזית: Archaeology of the Land of Israel: From the Neolithic to Alexander the Great
- מועד הוצאה לאור: תש"פ נובמבר/2019
- מקור/תרגום: מקור
- דנאקוד: 20810140222
- שם הספר: מבוא לארכיאולוגיה של ארץ-ישראל
- סוג כריכה: כריכה רכה
- שפה: עברית
קראו עוד
הספר מבוא לארכיאולוגיה של ארץ-ישראל: משלהי תקופת האבן ועד כיבושי אלכסנדר מגולל את תולדות הארץ לאורך כתשעת אלפים שנה - מראשית התקופה הניאוליתית באלף העשירי לפני הספירה ועד כיבושה בידי אלכסנדר מוקדון בשליש האחרון של המאה הרביעית לפני הספירה. הספר מציג את תרבותם החומרית של תושבי הארץ, את תפרוסת היישוב וצורתו, את הכלכלה, החברה והארגון הפוליטי בתקופות השונות ואת מערכות היחסים של תושבי הארץ עם העולם סביבם.
הפרק הראשון מציג את הרקע התיאורטי לספר ועונה על שאלות כגון: מהי ארכיאולוגיה ומה היחס בינה לבין דיסציפלינות אחרות? אילו שיטות חפירה ותיארוך משמשות את החוקרים? מהן תולדות הארכיאולוגיה של ארץ-ישראל ומהי ארכיאולוגיה מקראית?
הפרקים השני עד התשיעי מציגים את תולדותיה של הארץ לפי תקופות, תוך הדגשת מגוון ההיבטים של התרבות החומרית: מערך היישוב, אדריכלות פרטית וציבורית, מלאכות, תעשיות וטכנולוגיות, קבורה, קשרי מסחר בינלאומיים ומאפיינים נוספים של התקופה. הדיון הנרחב בממצאים משרטט תמונה כוללת ועדכנית של תהליכים מדיניים, פוליטיים, חברתיים, כלכליים ותרבותיים שאפיינו את ארץ-ישראל לאורך השנים.
הפרק העשירי עוסק בכתב ובכתיבה, מהכתב הפרוטו-כנעני ועד שלהי התקופה הפרסית, ובתוך כך מציג את הכתובות העיקריות שהתגלו בארץ ודן בהן.
המחברים של פרקי הספר הם ארכיאולוגים ישראלים מן השורה הראשונה. עורכי הספר הם
פרופ' אברהם פאוסט, המחלקה להיסטוריה כללית, אוניברסיטת בר-אילן, וד"ר חיה כץ, המחלקה ללימודי ארץ-ישראל, המכללה האקדמית כנרת, והמחלקה להיסטוריה, פילוסופיה
ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה.
שנת 2019